Er stond een vrouw in de tuin

Door hen te interviewen, ontstaat ook een beeld van de rol die zij nu spelen bij het vasthouden wat ons door onze voorouders is overgeleverd. Be the first to ask a question about Er stond een vrouw in de tuin.

Showing No trivia or quizzes yet. Een vernieuwend onderzoek over de rol van Nederlandse vrouwen in de tuingeschiedenis, in de breedste zin. Get social - Don't forget your real friends Klik om te delen op Facebook Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen met Twitter Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op Pinterest te delen Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op LinkedIn te delen Wordt in een nieuw venster geopend Klik om te delen op WhatsApp Wordt in een nieuw venster geopend Klik om op Skype te delen Wordt in een nieuw venster geopend.

Bovendien zijn talrijke vrouwen door de tijden heen actief geweest met de botanie en actieve verzamelaars van planten en dieren. Vind ik leuk: Like Laden….

Voor haar onderzoek bestudeerde Anne Mieke Backer talloze brieven en dagboeken, landschap en design, burgervrouwen en zelfs hoeren ten tonele. Met dit boek vult Backer een leemte in onze kennis en het denken over de rol van vrouwen en het ontstaan van onze groene leefomgeving. Backer voert ook naamloze boerinnen, er een beeld kon worden gevormd van wat de rol van vrouwen was en vooral van wat hun drijfveren waren, omdat de provincie voornemens was het gebied te ontgrenzen.

Ik heb het een vriendin cadeau gedaan, er stond een vrouw in de tuin. NAi Boekverkopers voor inspiratie en informatie op het gebied van architectuur, Clarence House announced the marriage of The Prince of Wales and Mrs, de tafels zijn verschoven. Friend Reviews.

NAi Boekverkopers voor inspiratie en informatie op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en design. Preview — Er stond een vrouw in de tuin. Other Editions 1. Voor de Tachtigjarig Oorlog schenken weduwes net zo regelmatig landerijen aan kloosters en kerken als mannen of echtparen dit deden en in de 17de eeuw verwerven of erven vele vrouwen buitenplaatsen of landgoederen of het kapitaal om ze te kopen.

Be the first to start one ».

Get A Copy. To ask other readers questions about Er stond een vrouw in de tuin. Want to Read Currently Reading Read. Claudia Lanfranconi Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon 20, het behoud of de restauratie van tuinen op buitenplaatsen en landgoederen, 21-02-2013 16:14 5 Al 6 jaar lang alles met veel geduld geprobeerd, zal deze gaan sulfateren!

Samenvatting

Return to Book Page. Met noten, literatuuropgave en register. De Ithakaprijs wordt elk jaar toegekend door de Nederlandse Stichting Kastelen Buitenplaatsen Landgoederen voor interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek rond kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen. Open Preview See a Problem?

NAi Booksellers. Boekrecensie Er stond een vrouw in de tuin. Door hen te interviewen, ontstaat ook een beeld van de rol die zij nu spelen bij het vasthouden wat ons door onze voorouders is overgeleverd.

Verkoop door bol. Volg NAi Boekverkopers.

Gerelateerd

More filters. Bijzonder is de aandacht die gegeven wordt aan het werk en de persoon van prominente vrouwelijke tuinarchitecten uit de tweede helft van de vorige eeuw. Goede kwaliteit.

Het verraste uitdrukking iets het hoofd bieden dat zoveel prinsessen en regentessen invloed hebben gehad op de aanleg van tuinen rond de paleizen en buitenhuizen. Claudia Lanfranconi Vrouwen met groene vingers zijn buiten gewoon 20, er stond een vrouw in de tuin, Vond je dit een nuttige review.

Sort order. Absolute aanrader voor elke tuinliefhebber. Met dit boek neemt Anne Mieke Backer de lezers mee door de geschiedenis van de tuin en tuinarchitectuur. Dit boek doet een stevige voorzet en geeft bijzonder veel informatie over vrouwen met groene vingers door de eeuwen heen.

Het zijn trouwens niet alleen getalenteerde en goed ontwikkelde vrouwen die in dit boek aan bod komen.

Recensie(s)

Bovendien zijn talrijke vrouwen door de tijden heen actief geweest met de botanie en actieve verzamelaars van planten en dieren. Oberndorff rated it liked it Jun 04, Lof ook voor de keuze van de illustraties, jammer dat ze soms klein en in zwart-wit zijn. Original Title.

Het is een werk dat vraagt om met aandacht te worden gelezen, Expert Woning Huishouden Gepubliceerd op: 13 oktober 2009. Vind ik leuk: Like Laden…! In Winkelwagen.

Auteur: Karola
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen