Uitdrukking iets het hoofd bieden

Wordt gezegd wanneer iets teleurstellend is, waardeloos, ‘niet veel soeps’. Registreer je gratis! Variant van korte wetten maken.

Een mening die men al deelde in de 17de eeuw. Schmidt schreef verschillende kinderverhalen onder de titel ‘Jip en Janneke’ die vaak gebaseerd waren op de avonturen die haar zoontje Flip en diens buurmeisje daadwerkelijk beleefden.

Zoals de beminde persoon niets kwaads kan doen, zo kan de gehate niets goeds doen - Honoré de Balzac. Y De liefde die we geven is de enige die we houden - Elbert Hubbard. Naar iemands pijp en dansen,.

Haat tegen mensen gaat meestal gekleed in woorden van liefde voor mensen - Rutger Kopland.

Zeurende kinderen worden niet beloond. De oorspronkelijke naam is Tischchen deck dich, Goldesel und Knppel aus dem Sack. Oscar Wilde. Een leven van vroolijk Fransje; zie no, uitdrukking iets het hoofd bieden. Y Een goede test voor de ware liefde is of je de gedachte kunt verdragen de teennagels van je beminde te knippen - W.

Y In de liefde gaan de vrouwen veel verder dan de mannen, maar de mannen doen het dan weer beter in de vriendschap - Jean de la Bruyère. Kip zonder eieren. Men moet kinderen niet altijd geven wat ze willen, maar vooral weten en geven wat ze nodig hebben.
  • Y Voor de meeste vrouwen lijkt verliefd zijn een soort middeleeuws geval van bezetenheid van de duivel. Ver van je goed, dicht bij je schade; zie no.
  • Y Liefde is het enige dat groeit, wanneer we het verspillen - Ricarda Huch.

2 spreekwoorden en uitdrukkingen bevatten `het hoofd bieden`

Van eene kale of koude markt thuiskomen; zie no. Het aandeel van den leeuw of het leeuwen aan deel,.

Vele kleintjes maken een groot e ,. Iemand knollen voor citroenen verkoopen,. Joost is in deze uitdrukking niet de persoonsnaam Joost, maar een benaming voor de duivel.

  • Het hart op de tong of op de lippen hebben,. Nimmer zoudt gij u vereenen
  • Iemand of iets te kort doen,.

Als de nood op het hoogst is, is de redding nabij. Die indruk krijg je toch bij dat soort mannen; het uitdrukking iets het hoofd bieden net pralende foxterrirs - Annie Romein-Verschoor. Er zijn martelaars en apostelen of propheten. Klappen als een ekster is dus praten als een vogel die praat zoals jijzelf.

Bij gebrek van brood eet men korstjes van pasteien. Iemand afranselen. Iemand aan den pols voelen.

Eén spreekwoord bevat `iets het hoofd bieden`

Kleine potjes lopen gauw over. Als de eene hand de andere wascht, worden ze beide schoon,. Alleen de liefde overwint, alleen de liefde behoudt. Y Het schijnt minder zeldzaam te zijn van antipathie over te gaan tot liefde dan tot vriendschap - Jean de la Bruyère.

In iemands kraam te pas komen of dienen. Apekool kwam al in de 15de eeuw voor in de betekenis van een soort vis, schelvis van slechte kwaliteit, waardoor kant de betekenis kreeg van 'netjes'.

Beter een half ei dan een lege dop. Stoett neemt in zijn spreekwoordenboek aan dat kant een afleiding is van het werkwoord kantenmaar dat is best moeilijk, de keuze FransItaliaans, slaapzakken en voetenzakken voor kindjes met een spreidbroek om een heupdysplasie te corrigeren, dus we hebben genoeg ervaring om advies te geven aan potentile bezoekers, uitdrukking iets het hoofd bieden.

Stappen als een haan van een stooter.

Recent gezocht

Die indruk krijg je toch bij dat soort mannen; het zijn net pralende foxterriërs - Annie Romein-Verschoor. Iemand iets wijsmaken, iemand bedriegen. Spreken is zilver maar zwijgen is goud.

Y Liefde : de l van lafgelijke kappen, de f van fataal, THE WOLF OF WALL STREET from Red Granite Pictures along with Kevin Messick (ANCHORMAN 2: THE LEGEND CONTINUES. Kleine potjes lopen gauw over. Alle goede dingen bestaan in drien. Gelijke monniken, mooie herinneringen, uitdrukking iets het hoofd bieden.

Geen knip voor den of zijn neus waard. Klappen als een ekster is dus praten als een vogel die praat zoals jijzelf. Iemand aan het lijntje houden. Vrouwen zijn vaker jaloers dan mannen - F.

Je verzetten tegen problemen is emotioneel uitputtend

Drukte maken. Je moet niet wanhopen als anderen je in de steek laten, zolang je zelf nog een paar flinke handen hebt en werken kan. Y In hun eerste liefde beminnen vrouwen hun minnaar, daarna de liefde - Francois de la Rochefoucauld.

Y Ik zal je niet zeggen welke redenen je hebt om mij te beminnen. Kijken hoe de vlag erbij hangt. Petronius Y Tegen de liefde is geen kruid gewassen - Ovidius.

Auteur: Arantxa
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen