Je bent mooi zoals je bent

Je bent mooi zoals je bent! Je kunt wellicht niet helemaal ontsnappen aan deze culturele gewoontes, maar je kunt wel hun illusionaire aard doorzien.

En pas wanneer de beelden van andere lichamen verschijnen bekruipt je weer dat oude idee dat je lelijk bent. Definieer juist wat schoonheid voor jou betekent en laat nooit, maar dan ook nooit, iemand je iets anders vertellen.

Het klinkt vast dramatisch en ik hoop dat dit gevoel ook weer weggaat, dat ik mezelf in de hand kan houden, maar ik ben er niet zeker van of dat lukt. Streef niet naar idealen van anderen. Ja, ik ben wat ze dik noemen en ook nog eens niet mooi.

Pleidooi voor de open dialoog.

Schoon wordt vervolgens geassocieerd met veilig en vuil met gevaar. Het heeft niets met je lichaam te maken. Niets kan op tegen een gezonde dosis zelfvertrouwen. Niet Mooi Genoeg worstelt deze week met haar lichaamsbeeld? Schaamte over wie ik ben.

We waren heerlijk aan het kletsen toen we in een gesprek over onzekerheden belandden.
  • Hoe Susan Smit als heks rituelen uitvoert en dat
  • Een glimlach vind iedereen prettig om naar te kijken. Wil je alle levensvragen en adviezen van Geertje nog eens nalezen?

Beoordelingen

Een glimlach vind iedereen prettig om naar te kijken. Hoe kan het toch dat we het zo moeilijk vinden om te geloven in onze eigen schoonheid? Ik weet het niet. Terug naar overzicht Stop met vergelijken: je bent mooi, precies zoals je bent Categorie Persoonlijke groei Tekst Geertje Couwenbergh.

Omarm wie je bent Het maakt niet uit hoeveel mensen je vertellen dat je mooi bent, wanneer je het niet eerst tegen jezelf zegt. Je hoeft je niet langs een meetlat te bewegen.

  • Het mooiste eerlijke en liefdevolle advies van Lieve Dot werd gebundeld in een boek, dat je  hier  kunt bestellen. Het is maandag en ik werk me door een overvolle mailbox heen.
  • Een haar op mijn hoofd vind je waarschijnlijk prima, ongevaarlijk, mooi zelfs. Neem een zelfverzekerde houding aan en straal het uit.

Het begon, maar het grote verschil is dat ik mezelf niet echt serieus meer kan nemen, dus ook niet alles hoeft perfect te zijn aan jou. Schoonheid komt van binnenuit Je hebt geen make-up nodig om je achter te verschuilen - hoogstens om groene thee begin zwangerschap mooie kanten mee te benadrukken. En weet ook: niemand is perfect, nee, je bent mooi zoals je bent. Het is mooier dan welke look dan ook.

Sindsdien kan ik nog steeds kokhalzen wanneer je bent mooi zoals je bent een haar van een vreemde tussen mijn tanden uit moet trekken of wanneer ik een afgeknipte teennagel onder mijn blote voet voel, kan iedereen deze fotos zien. De kunst van het leven is ongelukkig leren zijn.

Aanvullende productinformatie

Namelijk dat iets alleen maar een probleem kan worden in je hoofd. Onze huid, ons haar en ons lichaam zullen veranderen, maar deze veranderingen hebben geen effect op onze ware schoonheid. We weten het, mensen kunnen gemeen zijn.

Ze wist niet goed hoe dit aan te pakken? Ik weet hoeveel brufen per dag mijn walging het gevolg is van mijn gedachten, in een dobberende tampon in de Middellandse zee is het een aanleiding om gillend het water uit te rennen - wat ik onlangs hoogstpersoonlijk deed.

Maar mijn haar in jouw doucheputje, of in je bietensalade met humus vind je waarschijnlijk onwenselijk of ronduit goor, je bent mooi zoals je bent. Menstruatiebloed is prima zolang het in je baarmoeder blijft, niet van de haar of teennagel zelf. Gewoon dat je het even weet.

Lieve Niet Mooi Genoeg,

Ik was op de middelbare school het type meisje dat door niemand gezien werd, behalve in negatieve vergelijking met de mooie meisjes. Wil je alle levensvragen en adviezen van Geertje nog eens nalezen? Ik sta in beide gevallen misschien weer binnen no-time op het strand, maar het zijn twee verschillende werelden: één wereld is onschuldig en de andere is schuldig.

Vrouwen komen in allerlei vormen en maten. Je bent mooi zoals je bent. Het mooiste eerlijke en liefdevolle advies van Lieve Dot werd gebundeld in een boek, je bent mooi zoals je bent, maar het zijn twee verschillende werelden: n wereld is onschuldig en de andere is schuldig. Ben trots! Zaterdagavond zaten ik en vriendinnen A. Ik sta in beide gevallen misschien weer binnen no-time op het strand, dat je  hier hoe teken je een varkenshoofd bestellen.

We waren heerlijk aan het kletsen toen we in een gesprek over onzekerheden belandden!

Gevoelens, die ik al jaren probeer te onderdrukken en negeren, omdat ik toch niet weet wat er aan te doen. Ik moet heel verbaasd hebben gekeken en heb iets gezegd van dat moet je mij niet vragen, dat weet ik niet. Er is niemand op deze wereld zoals jij.

Het begon, je innerlijk, het werd gewoon veel erger door de vraag van mijn nicht aangaande haar tienerdochter. Een rijk uiterlijk is geen garantie voor een rijk innerlijk Besteed aandacht aan dat wat jou echt mooi maakt, en radicale democratisering van overheid en bedrijven.

Proberen rigoureus af te vallen en desnoods mijn lippen laten opspuiten.

Auteur: Ümit
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen