Is de pil betrouwbaar tegen zwangerschap

Pil Home Condoom, pil en meer Pil. Let op : niet bij iedere pil is er een stopweek, kijk in de bijsluiter of dat bij jouw pil het geval is.

Wat is de minipil? Veelgestelde vragen. Dan ben je onmiddellijk beschermd. Zo kun je zelf plannen wanneer je zwanger wordt, op een moment dat het jóu goed uitkomt: als je je school hebt afgemaakt, een baan hebt, een goede relatie en een plek om te wonen. Wel moet je lichaam tijdens de eerste maanden wennen aan de hormonen.

Onbezorgd genieten van seks kan voor een vrouw alleen als ze zeker weet dat ze niet zwanger zal geraken. Doe de Anticonceptie Quiz.

Ook tijdens de stopweek ben je dan veilig! Hoe veilig is deze vorm van anticonceptie. Verschillende soorten: Er zijn veel verschillende soorten pillen. Meer weten over anticonceptie! De anticonceptiepil geeft hormonen aan je lichaam af en zorgt daarmee dat je niet zwanger kan worden.

  • Ook bestaan er pillen zonder oestrogeen. Als je de pil langer dan 3 maanden wil doornemen, overleg dit dan eerst met je arts: niet elke pil is hiervoor immers geschikt.
  • Betrouwbaarheid De minipil is ongeveer even betrouwbaar als de gewone anticonceptiepil. Heel zelden treedt bij een correct pilgebruik geen bloeding op tijdens de pilvrije week.

Hoe kiezen?

Hoe meer tabletten je vergeet, hoe groter de kans dat de betrouwbaarheid afneemt. De pil is niet handig als je omgeving of partner niet mag weten dat je anticonceptie neemt. Hoe gebruik ik de pil? Waar kan ik de pil kopen? Copyright  Jouw GGD.

  • De bloedingen die je hebt als je de pil gebruikt zijn namelijk geen echte menstruaties.
  • Ook zorgen ze juist voor een lagere kans op darm- en eierstokkanker. Door de pil worden je bloedingen vaak minder pijnlijk.

Brochures Overzicht anticonceptiemethoden. Als je stopt met de pil, is de pil betrouwbaar tegen zwangerschap, dan kan je beter een ander middel kiezen! Daarnaast bestaan er twee- en driefasenpillen waarbij de hoeveelheid hormonen wisselt duke of hazzard filming locations week. Heb je daar moeite mee en vergeet je hem weleens, kun je last krijgen van tussentijds bloedverlies doorbraakbloeding.

Denk op tijd aan een voorbehoedmiddel. Copyright Jouw GGD. En in die maand seks had zonder condoom. Let op: als je regelmatig je stopweek overslaat, kan je in theorie onmiddellijk daarna zwanger worden.

Bekijk Video

Oestrogeen zorgt voor een voorspelbare menstruatie. Morgan reageert voor het eerst op de babygeruchten. Heeft de pil invloed op je libido?

Vergeet je de pil regelmatig omdat je er dagelijks aan moet denken?

Dat kan al van n keer onveilig vrijen. De zaadcellen kunnen het eitje niet bereiken. Het condoom is het enige voorbehoedmiddel dat ook beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen soa. In die week krijg je een bloeding je wordt ongesteld. Afbeelding toevoegen.

Slik elke dag één pil

So now you know: de pil is ontzettend betrouwbaar en zorgt ervoor dat de kans op zwangerschap nog niet eens één procent is. Lies12 01 april Brons in deze categorie. Warme slaapkamer? Check bij de apotheek of de huisarts.

Je bent hier:, is de pil betrouwbaar tegen zwangerschap. Als je voor-en nadelen tegen elkaar afweegt zou je kunnen zeggen dat gebruiksters van hormonale anticonceptie minder gezondheidsrisico's lopen dan vrouwen die geen hormonen gebruiken. Betrouwbaarheid De minipil is ongeveer even betrouwbaar als de gewone anticonceptiepil. Betrouwbaarheid Heel betrouwbaar. Dit houdt de eisprong tegen en maakt het slijm van de baarmoedermond minder doorgankelijk voor zaadcellen.

Er bestaan verschillende soorten pillen. Tot deze groep behoren het vrouwen condoom, het pessarium en het cervixkapje.

Weet jij het antwoord?

Wat is anticonceptie? Wil je niet zwanger worden? Geeft u flesvoeding?

Die hormonen zorgen ervoor dat: Er geen eisprong meer plaatsvindt. Lees alles over de pil. Als je begint met het slikken van de pil op de eerste dag van je menstruatie dan ben je direct beschermd tegen zwangerschap.

Auteur: Jurjan
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen