Hoe kan je chlamydia behandelen

Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen. Meest gelezen Verliefd op iemand anders Seksueel overdraagbare aandoeningen Therapie.

Copyright  Jouw GGD. Het grootste risico bij Chlamydia is  onvruchtbaarheid. Een buitenbaarmoederlijke zwangerschap is een zwangerschap die zich buiten de baarmoeder bevindt. Bij de test wordt gezocht naar de Chlamydia bacterie in het lichaamsmateriaal. Zo kan er pijn ontstaan bij het plassen, tijdens de seks of in de onderbuik.

Maar een kwart van de besmette vrouwen krijgt klachten, van de mannen is dit de helft. Je kunt dus chlamydia hebben zonder dat je het weet. Er ontstaan dan klachten van chronische onderbuikpijn. Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening soa. Goedeavond Is het normaal dat je 2 dagen na een kuur voor chlamydia nog steeds veel pijn in onderbuik, hoe kan je chlamydia behandelen en bekken ervaart. LGV is een agressieve variant van Chlamydia die op een andere manier behandeld wordt.

Chlamydia kan goed worden behandeld. Hallo, ik ben 1 juli behandeld met twee pillen azitromycine sandoz.

Gerelateerd

Het geeft bij hen meestal geen klachten. Vraag aan je huisarts of je na je behandeling nog gecontroleerd moet worden. Indien je bang bent voor een Soa is de enige manier om het zeker te weten: ga je testen! De oorzaak van chlamydia is een bacterie. Mogelijke gevolgen bij de vrouw Een chlamydia-infectie kan opstijgen naar de eileiders. Mogelijke gevolgen bij de man Ook bij mannen kan de ontsteking opstijgen.

Wordt die bacterie gevonden?

  • Je kunt dus chlamydia hebben zonder dat je het weet. Als er toch symptomen zijn, gaat het vooral om klachten ten gevolge van een urinebuisontsteking:.
  • K heb me ook laten testen en heb niks. Klachten bij mannen Pijn of branderig gevoel bij het plassen Afscheiding uit de plasbuis, vooral 's morgens Jeuk bij de anus, bloederige afscheiding bij de ontlasting en diarree Pijn in de balzak.

Hoe werkt een chlamydiatest. Bij vrouwen: ontstekingen in de eileiders ontsteking in hoe kan je chlamydia behandelen bekkengebied chronische buikpijn verminderde vruchtbaarheid buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Als er toch klachten zijn, verschijnen ze ongeveer twee weken na de besmetting:. Je kunt chlamydia hebben zonder er iets van te merken. Onder  jongvolwassenen  is het de meest vastgestelde soa. Mastrubatie wordt afgeraden.

Wat zijn klachten bij chlamydia?

Meer over veilig vrijen. Bij mannen is een urinetest meestal genoeg. Mastrubatie wordt afgeraden. Is dit een reactie op de behandeling of hangt het samen met de chlamydia?

In geval van allergien wordt vaak behandeld met doxycycline, hoe kan je chlamydia behandelen. Er ontstaat dan een eileiderontsteking, maar dit is zeldzaam. Is dit een reactie op de behandeling of hangt het samen met de chlamydia. In sommige gevallen blijken gebruikte seksspeeltjes de oorzaak van de infectie, die zich kan uitbreiden naar de buikholte.

Bij vrouwen kan chlamydia ernstige gevolgen hebben: zij kunnen er onvruchtbaar van worden.

Belangrijk om chlamydia te laten behandelen

Onder  jongvolwassenen  is het de meest vastgestelde soa. Advies Heb je geen klachten maar twijfel of je een soa hebt? Dit gebeurt bij duizend vrouwen per jaar in Nederland. De oorzaak is een bacterie.

  • Advies Heb je geen klachten maar twijfel of je een soa hebt?
  • Het kan zijn dat ook je partner s een chlamydia-infectie heeft hebben , ook als er geen klachten zijn.
  • Chlamydia wordt veroorzaakt door de bacterie Chlamydia trachomatis en is een seksueel overdraagbare aandoening soa.
  • Bij vrouwen kan chlamydia ernstige gevolgen hebben: zij kunnen er onvruchtbaar van worden.

Veelal gaat het alleen om een beetje waterige afscheiding na het opstaan ochtenddruppel. En het ook ongemerkt aan anderen doorgeven. Ga naar je huisarts of GGD voor een soa-test. Maar een kwart van de besmette vrouwen krijgt klachten, van de mannen is dit de helft.

Chlamydia is goed te behandelen met antibiotica! Azitromycine is een macrolide-antibioticum. De zwangerschap heeft niet genoeg ruimte om buiten de baarmoeder te groeien, wat kan zorgen voor buikpijn en bloedverlies.

Andere klachten hoe kan je chlamydia behandelen mannen en vrouwen Na anale seks kan het slijmvlies van de anus ontstoken raken. Macrolide-antibiotica werken tegen infecties met bacterin. Is dit een reactie op de behandeling of hangt het samen met de chlamydia.

Hoe krijg je Chlamydia?

Bij vrouwen is onderzoek van afscheiding uit de vagina nodig. Behandeling chlamydia Chlamydia is goed te behandelen met antibiotica. LGV is een agressieve variant van Chlamydia die op een andere manier behandeld wordt. Selecteer de GGD bij jou in de buurt zodat wij jou lokale tips en links kunnen tonen.

De baby kan dan oogontsteking of longontsteking krijgen. Chlamydia is het gevolg van een besmetting met de  bacterie  chlamydia trachomatis. Dit heet een vaginale swab.

Auteur: Bowie
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen