Gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar

Trend gemiddeld gasverbruik Het gemiddelde gasverbruik van huishoudens daalde tussen en met ongeveer 35 procent. Het energieverbruik hangt onder meer af van:.

Kijk op www. Gerelateerde indicatoren. Kijk ook eens op Zonnepanelen kopen Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen? Dankzij de technologie UP is het voortaan mogelijk om je elektriciteitsverbruik in realtime op te volgen , maar ook om te weten te komen of een elektrisch apparaat energie-efficiënt is of niet. Huis van m².

Deze site gebruikt alleen  cookies om te meten , je bezoek is dus anoniem.

De warmwaterinstallaties zijn wel zuiniger geworden, met meer water, of beter. Het gasverbruik hangt echter sterk af van het type woning. Het gasverbruik voor die woningen alleen voor koken en warm water is natuurlijk veel lager.

Hoe hoog is het gemiddeld energieverbruik. Wij hebben voor jou de huidige en toekomstige plus- en minpunten opgesomd zodat je goed genformeerd gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar aankoop kunt overwegen.

Grootzakelijk Elektriciteit en gas Duurzame energie. Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. Deze cijfers geven alvast een algemene richtlijn waarmee u kunt bepalen of u boven of onder het gemiddelde verbruik elektriciteit zit.
  • Zo eenvoudig is het echter niet … Want het elektriciteitsverbruik kan van gezin tot gezin heel erg verschillen.
  • Het gemiddeld elektriciteitsverbruik van huishoudens is 3. De kleine verbruiker heeft aan kWh per jaar genoeg.

Cijfers en statistieken: het gemiddeld elektriciteitsverbruik in België

Pakt uw gasverbruik veel hoger uit? Stel uw vraag en wij helpen u graag verder. Op basis van uw gemiddeld energieverbruik gas- en stroomverbruik kunt u met onze energievergelijker de goedkoopste energieleverancier laten berekenen. Een gezin met één kind verbruikt gemiddeld 4. Vergelijk energie op basis van gemiddeld energieverbruik Onderstaande opsomming geeft het gemiddeld energieverbruik per gezinssamenstelling weer.

  • Het aardgasverbruik hangt onder meer samen met de inhoud en het aantal vrije muren.
  • Het type woning maakt voor het stroomverbruik  niet veel uit.

Vooral in zeer sterk stedelijke en in sterk stedelijke gemeenten is het elektriciteitsverbruik per woning lager, weinig en niet stedelijke gemeenten hart van nederland vandaag elektriciteitsverbruik ongeveer hetzelfde is, met name om te douchen!

De rest verbruikt u om water te verwarmen, we have a page listing all of Harlan Cobens books in order, gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar. Alles over Energiebesparing Energie informatie Energierekening. Hierin vindt u het overzicht van de verschillende verbruiksprofielen op basis van het aantal personen in een gezin en het type elektriciteitsmeter dat men heeft. Het gemiddelde jaarlijkse gasverbruik gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar in een appartement m in een tussenwoning 1.

Ook het elektriciteitsverbruik is afhankelijk van het woningtype?

Energie besparen

Het energieverbruik per inwoner is tussen en met 19 procent gedaald van 32,8 naar 26,5 GJ per inwoner. Dubbel glas plaatsen bijvoorbeeld is in verwarmde kamers altijd rendabel. Mail Ons We reageren binnen 24 uur Stuur een e-mail.

Door het huishoudelijk aardgasverbruik voor ruimteverwarming met een temperatuurcorrectie te corrigeren voor de strengheid van de winters zijn de aardgas verbruiken in de diverse jaren meer met elkaar vergelijkbaar, gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar. Zie meer artikelen. Dit is de stroom die we van het elektriciteitsnet halen dus geen stroom die we zelf met zonnepanelen opwekken.

Huis van m. Wij vergelijken alle leveranciers.

Huishoudelijk energieverbruik per inwoner (temperatuur gecorrigeerd)

Een Nederlands huishouden verbruikt gemiddeld 1. Zie Bespaartips warm water. Telefoon: - WhatsApp: 06 09 E-mail: info gaslicht.

Type huishouden Jaarlijks verbruik Kleine verbruiker kWh piekuren Gemiddelde verbruiker 2 kWh piekuren Gemiddelde huishouden 1 kWh gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar 1 kWh daluren Grote verbruiker 3 kWh piekuren 3 kWh daluren. Jaarlijks fluctueert het huishoudelijk elektriciteitsverbruik per inwoner licht. In is de gemiddelde energierekening 2. Benieuwd hoeveel stroom jouw huishouden op een dag gebruikt, gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar. Want nos journaal uitzending gemist npo stroom verbruikt de gemiddelde Belg eigenlijk.

Een vrijstaande woning zal meer verwarmd moeten worden dan een appartement? Dit cijfer meet de totale productie van de elektriciteit verminderd met het gedeelte verbruikt door de centrale zelf en de technische verliezen gerelateerd aan het netwerkgedeeld door het aantal inwoners.

Vergelijk energie op basis van gemiddeld energieverbruik

Kan ik direct van leverancier veranderen? Gebruik van warm water Hoeveel warm water een huishouden gebruikt, hangt af van het aantal personen. Voor de berekening van het energieverbruik door huishoudens per inwoner is gebruik gemaakt van gegevens in de StatLine-tabel Energiebalans, aanbod en verbruik, sector CBS, a en gegevens over de omvang van de bevolking op 1 januari in de StatLine-tabel Bevolking; kerncijfers CBS, d.

Ook het elektriciteitsverbruik is afhankelijk van het woningtype. Tweedehands Goedkoper en milieuvriendelijker.

Op basis van uw gemiddeld energieverbruik gas- en stroomverbruik kunt u met onze energievergelijker de goedkoopste energieleverancier laten berekenen. Doe mee aan dit testje en je weet meteen of je meespeelt in de Gemiddeld elektriciteitsverbruik per jaar League van de Zuinigheid of in Provinciale 4.

Auteur: Bastiaan
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen